Sonntag, 18. Dezember 2011

ELMA TATLISI

Hepinize güzel dinlendirici bir pazar günü diliyorum.
Pratik ve cok hafif bir elma tatlisi , üzeri icin muhallebi yerine limonlu pudingle yaptim Cikolatali veya muzlu puding'lede nefis olur bir dahaki yapisimda bu puding'lerle deneyecegim.
Cay kahve etkinligini yapan Anneminkiziyim arkadasima gönderiyorum

4 adet elma
1 paket limonlu puding
250 ml süt
2 paket vanilya sekeri
ici icin
1 cay bardagi kuru üzüm
1 cay bardagi iri cekilmis ceviz
1 cay kasigi tarcin
1 paket bisküvi
3 yemek kasigi hindistan cevizi

Elmalarin kabuklari soyulur,ortadan ikiye kesilir cekirdek kisimlari derin sekilde oyulur.
Tencereye elmalarin oyuk kismi alta gelecek sekilde konur, elmalarin üzerine bir yemek kasigi seker konur.Eger sekerli istemiyorsaniz seker eklemeyebilirsiniz.
Elmalarin üzerine gecmeyecek sekilde su konur ve cok yumusak olmadan pisirilir.
Kuru üzüm,hindistan cevizi,tarcin ,ceviz karisimi harctan elmanin oyuk kismina kasikla konur.
Ic kismi doldurulumus elmanin üzerine bisküvi konularak ters cevrilerek tepsiye dizirlir.
Puding tarifine göre sütle pisirilerek sicakken elmalarin üzerine dökülür.Aroma katsin diye vanilyali seker ekledim pudinge . 3 , 4 saat sonra servis edilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin