Donnerstag, 9. Februar 2012

HASIDE ,,,, ASIDE,,,, PEKMEZLI TATLI

Bugün star tv  soframiz  yemek   programinda  Yozgat  yemekleri  yapiliyordu.  tatli  olarakta  Haside tatlisi  yaptilar Yozgat ve  ic anadolu  bölgesine  ait  geleneksel  bir  tatli. Kayseride  aside  diye  geciyor,bazi  yerlerde  pekmezli  tatli deniyor. Annem     nisastayla  degil  unla  yapardi  unu  kavurarak, tatlinin  üzerinede   tereyagi  eritir  dökerdi  olurdu  enerji  bombasi .Ben   annemin  yaptigini  daha  lezzetli  buldum 
  Türkiyeden  gelmis  dogal  pekmezimde  olunca  hemen  yaptim.
Cok  pratik  bir  tatli .Pekmezinde  faydalari  saymakla  bitmez  bu soguk  kis  günlerinde  ev  halkina  özellikle  cocuklara  enerji  veren besleyici  bir  tatli  cesidi.

1 su  bardagi  üzüm  pekmezi
2 su  bardagi  su
3 yemek  kasigi  nisasta
1 su  bardagi  iri  cekilmis  ceviz
Tencereye su,pekmez  nisasta  eklenir, iyice  cirpilir. Tencere  ocaga  konulur devamli   karistirilarak  köpük  köpük oluncaya  kadar  kaynatilir. Ocaktan  alinarak  icerisine  ceviz  ilave edilir,büyük  bir  kaseye  bosaltilir iliyinca  servis edilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin