Sonntag, 19. Februar 2012

PATATESLI GÖZLEME




2  bardak  süt
1  bardak  siviyag
yarim  bardak ilik  su
1  paket  maya 42  gr
tuz,aldigi  kadar  un
ic  harci 
6  adet  iri  patates
1  adet  iri  sogan
bir  kac  dal  maydanoz
karabiber,kirmizi  tozbiber,sarimsak tozu,kuru  nane,tuz
 yarim  cay  bardagindan  az siviyag
Derin  bir  kapta  ilitilmis  süt, maya ,siviyag,  ilik  su,  tuz eklenerek kulak  memesi  yumusakliginda  hamur  yogrulur.Üzeri  örtülerek  sicak  bir  yerde  mayanladirmaya  birakilir.
Patatesler  soyulur  yikanir,cips  gibi  ince sekilde  kesilir,ben patates  rendesiyle  rendeledim.
Patateslere baharati  ,kiyilmis  maydanozu, rendelenmis  sogan,kuru nanesi  ,yarim cay bardagindan  az siviyagi  ilave  edilerek  karistirilir.

Mayalanmis  hamurdan limon  büyüklügünde  bezeler  alinir,tezgahta  un ile tabak  büyüklügünde acilir,patatesli  harctan  hamurun  yarisina  yayilir.Üzeri  kapatilir,parmaklarla  hamurun birlesen  kisimlari bastirilir.isitlimis  elektirikli  sac  veya  teflon  tavada  arkali  önlü  pisirilir. 


Hamurun  birazini  patatesli  gözleme  birazini  oglumun  istedigi  Lahmacunlari  yaptim

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin