Dienstag, 6. März 2012

NESKAFELI ETIMEK TATLISI
























Etimek  tatlisini yaparken   kremasinin icine  son  anda  aklima  gelen  neskafeyi  ekledim, benim gibi  neskafeli,kahveli   tatlari  sevenler  icin  pratik    bir  tatli. Pratik  diyorum  cünki muhallebisi  yok,sadece quarki , cremfraiche  cirpip  etimeklerin  üzerine  yaydim
Türkiyede  quark  ve  cremfraiche  yok  diye  biliyorum,kremasini  yaparken  siz  yine  muhallebi ve  kremsantiyle  yapabilirsiniz.
Gelibolu arkadasimizin  düzenledigi  etkinlige  gönderiyorum.

1  paket   etimek 
600  gr  quark/( labne  peyniri)
200  gr  cremfraiche
2 paket  krema  sertlestirici
2  paket  vanilya  sekeri
1  bardak  seker
2  yemek  kasigi  dolusu  neskafe
üzeri  icin cikilota  topcuklari
serbeti  icin
2  bardak  su
2  bardak  seker
 Tencereye  seker  konur  ve kasikla  karistirilir  karamelize  edilir,suyu  eklerken  tencere ocaktan  alinir  yavas  yavas  su  ilave  edilir.Seker  topaklasacaktir,kasikla  karistirarak sekerin  erimesi  saglanir.Bir  kac  dakika  kaynatildiktan  sonra  ocaktan  alinir.
Borcama  etimekler dizilir, karamelize  edilen   serbet   kasikla  etimeklerin  üzerine  gezdirilir.
Quark,cremfraiche,seker,vanilya  sekeri mikserle  cirpilir,neskafe  krema  sertlestirici  eklenir  koyulasincaya  kadar  cirpilmaya  devam  edilir.Buzdolabinda  bekletilir.
Sekeri  sünger  gibi  ceken  etimeklerin  üzerine  neskafeli  krema spatulayla  yayilir,üzerine  sekerli  topcuklar serpilir buzdolabinda  3.4  saat  beklettikten  sonra dilimleyerek  servis  edilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin