Donnerstag, 26. Juli 2012

PATLICAN DIZME

























Nerdeyse  Ramazanin  1  haftasini  geride  biraktik, burda  ilk  günleri  hava  yagmurlu oldugundan  pek  susuzluk  cekmemistik  iki gündür  havalar  isindi  evden  disari  cikilmiyor  acliktan  cok  susuzluk  hissediliyor.
Türkiye  cöl  sicaklariyla hergün  daha  bir  sicak  oluyor  Allah  zor sartlar  da  calisan   herkese kolayliklar  versin.
 Mardin  yöresine  ait Ramazan  sofralarina  yakisacak  nefis  bir  patlican  kebabi 

1 kilo  patlican
500 gr  az  yagli  kiyma
1 adet  sogan, rendelenmis
1 tatli   kasigi salca
birer  cay  kasigi karabiber,toz  biber,pul biber,sarimsak  tozu
4 yemek  kasigi  siviyag
kiyilmis  maydanoz
  Köfte  malzemeleri eklenerek  yogrulur    dinlendirilir.
Patlicanlar  alaca  soyulur iki  parmak  kalinliginda  dilimlenerek tuzlu  suda  aci suyu  cikmasi  icin  biraz  bekletilir.
Bir  patlicandan  bir  köfteden  sirasiyla  firin  tepsisi  dolana  kadar  dizirlir.Salca siviyag  tuz cirpilarak  patlicanlarin  üzerine  gezdirilir,i aliminyum  folyeyle  tepsi  kapatilir. Isitilmis 180 derece  firinda pisirilir, firindan  cikarmya  yakin  folye  alinarak  üzeride  kizartilir.Pilavla  servis edilir.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin