Samstag, 18. August 2012

BÜZMELI BAKLAVA





   HUZURLU  BOL  GEZMELI   SEKER  TADINDA  BIR  BAYRAM  GECIRMENIZI  DILERIM
BAYRAMINIZ  MUBAREK  OLSUN
2 yumurta
1 su  bardagi  siviyag
2  yemek  sirke
3 yemek  kasigi  yogurt
bir  fiske  tuz 
1 cay  bardagi  su
 alabildigi  kadar  un
ici  icin
iri  cekilmis  ceviz
 üzeri   icin siviyag
acmak  icin  nisasta  un  karisimi
serbeti  icin
1 kilo  seker
1 kilo  su
yarim  limon  suyu

 Öncelikle serbeti  yapilir,  tencereye  su  seker  ilave  edilir,koyulasincaya  adar  kaynatilir, yarim limon  suyu  eklendikten  sonra  5 dakika  kadar  daha  kaynatilarak  serbet  hazirlanmis olur.
 Nisasta  haric  malzemeler  eklenerek  yogrulur,  hamur  yumusak  olursa  iyi  acilir.  Hamurdan  cevizden  büyük  bezeler  alinir,  üzeri  bezle  örtülerek  yarim  saat  dinlendirilir.
Bezeler  nisasta  un  karisimiyla  acilabilecek  en  ince  sekilde  acilir,kenarlardan  ortaya  dogru  büzdürülür.
Oklava  büzgülü  hamurdan  cekilir,büzgüler  biraz gevsetilerek  bezin  üzerine  serilir.Ikinci  yufkayada  ayni  islem  uygulanir, acilmis  yufkanin   üzerine  ceviz  serpilir. Bez  iki  ucundan  tutularak  yufkalar  rulo  gibi  sarilir. 3 parmak kalinliginda     kesilir,büzgüleri acilmadan  tepsiye  dizilir. Tepsi  dolunca  kizdirilmis  siviyag  baklavanin  üzerine  dökülür.Isitilmis 180 derece   firinda  üzeri  kizarana  kadar  pisirilir.
Ilik baklavanin üzerine ilik   serbet   gezdirilir. Bir  gün  sonra  serbetini  cekmis  sekilde servis  edilir.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin