Dienstag, 23. Oktober 2012

BAKLAVA YUFKASINDA KABAKLI PATATESLI BÖREK IYI BAYRAMLAR
























Simdiden  hepinize  sevdiklerinizle  neseli  huzurlu  mutlu  bayramlar  dilerim.

Arkadasimin  kizinin  kina  gecesine  hazir  baklavalik  yufkadan  1 tepsi   baklava  yapmistim.Arta  kalan yufkalarida  bu  citir   börekleri  yaptim. Yine  birgün  öncesinden etin  yanina  garnitür  olarak yaptigim    kabakla patatesi  ic  harci  olarak  kullandim.  Baharatlarla kabagi  patatesi   karistirip   etin  yanina  garnitür olarak  yapmistim ,baklava  yufkasinda  daha  önceden  yaptigim  peynirlisi  ve  kiymalisi  bile  bu  kadar  lezzetli  olmamisti.
8 adet baklavalik   yufka
1 adet  yumurta
2 adet  kabak
3 adet  patates
1 adet  sogan
siviyag
100 gr  kasar  rendesi
Karabiber,kirmizi  tozbiber,sarimsak  tozu
Öncelikle ic  harc  yapmak  icin,  kabaklar  ve  patates  cipten biraz  daha  kalin  sekilde kesilir.Tavaya siviyag  ve  yemeklik  dogranmis soganlar  eklenerek  kavrulur.kabak  patates  ilave  edilerek  sotelenir,baharatlar eklenir  su  koymadan  kabagin  saldigi  kendi  suyuyla  kisik  ateste   pisirilir.Ocaktan  almadan  kasar  rendesi  ilave edilir.
Yufka  serilir,üzerine   siviyag   sürülür,ikinci  yufkada  serilir  kenarina  ic  karctan konularak yufkalar dikkatli  sekilde  sarilarak  rolu  yapilir.4  esit  parcaya  kesilir,yaglanmis  firin  tepsisine  dizilir.Üzerine  cirpilmis  yumurta  sürülerek  180 derece  firinda  kizarana  kadar  pisirilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin