Donnerstag, 11. Oktober 2012

PATATES SALATASI PASTASI


Arkadaslarima  hazirladigim   masaya  renk  ve  lezzet  katan pasta  görünümlü  patates  salatam.
 8 adet  patates
   4  adet havuc 
   mor  lahananin  yarisi
  1 kutu  konserve  misir
  siviyag  , limon  suyu,karabiber,tuz
  1 kase  yogurt
  üzeri  icin  taze  feslegen
 Haslanmis  patatesler   patates  ezecegiyle  veya  rendeyle   rendelenerek  püre  haline  getirilir.3 ayri  parcaya  ayrilir.
Siviyag, limon  suyu,karabiber,tuz eklenerek  karistirilir. Rendelenmis mor  lahana ve  havuc ayrilmis  olan  patateslerle  karistirilir. Kelepceli  pasta  kalibin  tabanina     kenarlarindan  cikacak  sekilde  strecfilm  serilir.
Ilk  önce sade  patates  karisimi  kalibin  tabanina bastirarak   yayilir,üzerine  mor  lahanali  karisim daha  sonra  havuclu  karisimda  eklenerek buzdolabinda  1 saat  kadar  bekletilir.
Buzdolabindan  cikan patates  salatasi  kaliptan  cikartilarak servis    tabagina   ters  cevrilir .Cirpilmis  süzme  yogurt salatanin  üzerine kasikla  yayilir. Taze  feslegen  yapraklari  ve  havuclar kenarlarina dizilir, orta  kismi  misirla   kapatilir.Servis  ederken  pasta  dilimi  gibi  kesilir.










  Masaya  tatlilar  sonradan  gelince  resmini   cekemedim  misafirlerin  yaninda,cikilotali  truff  ve  meyveli  pastamiz  vardi .

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin