Samstag, 17. November 2012

PASTIRMALI KASARLI BÖREK



 Kahvaltiya ,5 caylarina   yakisacak  bir  börek  tarifiyle  hepinize saglikli,   huzurlu ,  bol  gezmeli  bir  hafta  sonu  diliyorum  arkadaslar. Ben 2 adet  yufkadan  yaptim  malzemeleride ona  göre  veriyorum  siz fazla  yapacaksaniz malzemeyi  cogaltabilirsiniz.

2 adet  yufka
5 adet  ince  dilimlenmis pastirma
4 adet  kasar peyniri  dilimi
1 adet  yumurta
1 cay  bardagi  sivi  krema
yarim  cay  bardagi  siviyag
1 cay kasigi kabartma  tozu
Öncelikle  sos  icin, derin  bir  kasede yumurta,siviyag, krema, kabartma  tozu  eklenerek  cirpilir.
Pastirma ve  kasar  dilimleri bicakla  cok  kücük  olmayacak  sekilde kesilir.
Birinci  yufka  serilir  üzerine sos'dan  sürülür,ikinci  yufkayada  ayni  islem  yapilir.
Yufkayi  sigara  böregi  keser  gibi  önce  ortadan  sonra 6 parcaya  ayrilir.
Yufkanin  ortasina pastirmali,kasarli  harctan konur, rulo yaparak  sarilir,yaglanmis  tepsiye  dizilir.
 Artan  sos'dan böreklerin  üzerine sürdükten  sonra  isitilmis  firinda üzeri  kizarana  denk pisirilir.





LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin