Sonntag, 25. November 2012

VISNELI CIKOLATALI KEK























4  yumurta
1 sb  seker
100 gr  sütlü  cikilota
150  gr  tereyag
200 gr dondurulumus  visne
100  gr toz  badem
1 paket  vanilya
1 paket  kabartma  tozu
2,   2,5  sb  un
üzeri  icin
200 gr  sütlü  küvertür
4 yemek  kasigi  sivi  krema
cikilota  topcuklari

Oda  isisindaki  yumurtalar sekerle  birlikte yaklasik  3, 4  dakika  cirpilir.Tereyag,eritilimis  cikilota , badem  tozu ilave  edilir  mikserin  düsük  ayariyla  cirpilir.Un  kabartma  tozu  vanilya  elenerek  eklenir  yine  mikserin düsük  ayariyla  cok  az  cirpilir.  En  son  visneler  eklenerek  karistirilir.
Yaglanmis kelepceli  pasta  kalibina dökülür, 170 derece  firinda icini  cekip  üzeri  kizarana  dek  pisirilir.
Benmari  üsülü  eritilen  sütlü  küvertüre 4 yemek  kasigi sivi  krema  eklenerek  cirpilir ,firin  sicakligi  cikmis kekin  üzerine  ve  kenarlarina  sürülür,üzerine  cikilota  topcuklari  serpilir.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin