Sonntag, 9. Dezember 2012

MERCIMEK KÖFTESI



























2 su  bardagi  kirmizi  mercimek
1 su  bardagi  ince  bulgur
1 adet  kuru  sogan
3 su bardagi  su
1 cay bardagi  siviyag
1 demet  maydanoz
1 bag  taze  sogan
1 yemek kasigi biber  salcasi
1 tatli  kasigi domates  salcasi
kirmizi  tozbiber,karabiber,tuz
Yikanmis  mercimek  tencereye  alinir  üzerine 3 su  bardagi  su  ilavesiyle mercimekler  suyunu  cekinceye  kadar  kaynatilir. Ocaktan tencere   alinir   ince  bulgur  eklenir,  karistirilarak  tencerenin  kapagi  kapatilip bulgurlar  sisene  kadar  bekletilir.
Tavaya  siviyag, yemeklik  dogranmis  kuru  sogan  eklenir  ve  pembelisinceye  kadar  kavrulur. Salcalar  ve  baharatlar tuz  ilave  edilerek  karistirilir.
Yumusamis  mercimek  bulgur  karisimina  salcali  harc  eklenir,kiyilmis  maydanoz ve taze  yesil  sogan ilave  edilerek  yogrulur.köfte  sekli  verilerek  servis tabagina  dizilir .

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin