Samstag, 22. Dezember 2012

PIRASALI BÖREK

 


Yeni  bir  yila  girerken  hepinize   saglik  huzur  mutluluk  getirsin  arkadaslar .


3   bag  pirasa
200 gr  kasar  rendesi
2  adet   yufka
 200 ml sivi  krema
2 yumurta
1 tatli  kasigi kabartma  tozu
1 cay  bardagi  siviyag
karabiber,kirmizi tozbiber,tuz
Pirasalar  yikanir  ince sekilde kesilir.kasar  rendesi   baharatlar  dogranmis  pirasaya  ekenerek   ic  harc  hazirlanmis  olur.
Siviyag,krema,yumurta kabartma  tozu  cirpilir.
Yufka  serilir,heryerine  kremali  sividan  sürülür,ikinci  yufkada  serilir  yine  kremali   sividan sürülür.Pirasalar   yufkanin  heryerine  yayilir .Kenarlarini  icine katlayarak  rulo  sekilinde  sarilir.Buzdolabinda  bir  kac  saat  beklerilir.
Yufkalar iki  parmak  kalinliginda  kesilir  üzerine  artan  kremali  harctan  sürülür.isitilimis  firinda  kizarana kadar  pisirilir.Sicakken  servis edilir .


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin