Dienstag, 26. Februar 2013

MEYVELI KEK























3 yumurta
1 bardak  seker
150 gr  tereyag
1 cay bardagi  ilik  süt
1 adet  muz
1adet portakal  kabugu   rendesi  ve  suyu
1 adet  elma
1 paket  vanilya sekeri
1 paket  kabartma  tozu
2,   2,5  su  bardagi  un
100  gr rendelenmis  cikolata
üzerindeki  glazür  icin 
100 gr pudra  sekeri
yarim limon  suyu
üzeri  icin
1 adet  portakal
1 su  bardagi  portakal suyu  veya  limonatasi
1  tatli  kasigi  nisasta
kalpli  cikolata
 Derin  bir  kapta  yumurta  seker  beyaz  bir  kivam alincaya   kadar  cirpilir.
  Erimis  tereyag  ,ilik  süt,vanilya  sekeri,portakalin  suyu   eklenir  cirpilmaya  devam edilir.
 Kabugu  soyulmus rendelenmis  elma, portakal  kabugu  rendesi, catalla  ezilmis  muz,rendelenmis  cikolata ilave  edilerek  karistirilir. Un  kabartma  tozu elenerek eklenir.  Kasikla  hamuru  söndürmeden  karistirlir.Baton  kalip  tereyagla  yaglanir  hafif  unlanir.Kek  hamuru  kaliba  esit  sekilde  yayilir.
Isitilimis  180 derece firinda  pisirilir.
 Pudra sekerine    limon  suyu  eklenir  koyu  bir  kivam  alincaya  kadar  cirpilir.
Tencereye  portakal  suyu  ve  nisasta  alinir devamli  karistirilarak  topaklanmasi  önlenir.Kaynamaya  baslayinca küp küp   dogranmis  portakal  eklenir ocaktan  alinir. Firindan  cikmis  ilik  kekin  üzeri glazürle  kaplanir,glazür donunca  nisastayla  pismis  portakal  kekin  orta  kismina  konur.Cikolatayla  süslenir.



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin