Samstag, 27. April 2013

HASHASLI CÖREK
























1 su  bardagi  süt
1 cay  bardagi  su
1 su  bardagi  siviyag
2 yumurta (sarisi üstüne)
1 tatli  kasigi  tuz
2 yemek  kasigi  seker
1 paket  maya
alabildigi  kadar  un
ici icin
1 su  bardagi  hashas
1 su  bardagi  siviyag,tereyag  karisimi
4 yemek  kasigi  seker
1 su  bardagi  kuru üzüm
1 su  bardagi  ceviz
Süt, su, ilitilir,icine  mayada  eklenerek cirpilir. Siviyag,seker,yumurtanin  beyazi,tuz eklenerek karistirilir.Un  ilave  edilerek yumusak  ele  yapismayan hamur yapilir.1 saat  kadar  mayalandirilir.
Hamurdan 3 beze  yapilir,tezgahta yufka  büyüklügünde  acilir  cok  ince  olmasi gerekmez.
Siviyag,tereyag karisimi, hashas,seker, cirpilarak inceltilir.Bu  karisim  acilmis  olan  hamurun  heryerine  sürülür,ceviz kuru üzüm serpildikten  sonra hamur  bir  ucundan baslayarak  rulo  yapilir. yaglanmis  tepsiye dikey  olarak dizilir.Diger iki  bezeyede  ayni  islem  uygulanarak  tepside  tekrar  yarim saat  kadar  bekletilir.Üzerine  yumurta  sarisi  sürüldükten  sonra isitilimis  firinda  kizarana  kadar  pisirilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin