Samstag, 4. Mai 2013

LOKUM KEK
























4 yumurta
1 su  bardagi  süt
1 su  bardagi siviyag
1 su  bardagi  seker
1 paket  yanilya
1 su  bardagi  toz  badem
1 limon  kabugu  rendesi
1 paket  kabartma  tozu
2,5 -3 su  bardagi  un
sos icin
3 su  bardagi  süt
1 cay  bardagi  seker
3 yemek  kasigi kakao
100 gr  cikolata
1 paket  vanilya  sekeri
2 su  bardagi  hindistan  cevizi
Öncelikle  sos  hazirlanir. Tencereye cikolata ,vanilya  sekeri  haricinde  diger  malzemeler  ilave  edilerek ocakta  bir  tasim  karistirilarak  kaynatilir. Ocaktan  alinir ,vanilya  sekeri, cikolata parcalar  halinde eklenerek karistirilir. Arada  bir  sos  karistirilir .
Yumurtalar  ,sekerle  köpüklesinceye  kadar  cirpilir,yaklasik  3, 5 dakika  kadar
Diger  malzemelerde  eklenerek  cirpilir,un , kabartam  tozu  elenerek  eklenir  cok  az  karisrtilarak yaglanmis  firin  tepsisien  dökülür.isitilmis 180 derece  firinda  pisirilir,kürdan  testi  yapilarak  firindan  cikartilarak  sogumaya  birakilir.
Istenilen  büyüklükte  kare seklinde  kek  dilimlenir, catalla sosa  batirilip  hemen  cikartildiktan  sonra  hindistan  cevizine  bulanir,tepsiye  dizilerek  bir  kac  saat beklettikten  sonra  servise  hazir olur.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin