Dienstag, 25. Juni 2013

SCHMAND KUCHEN ;;KREMALI ELMALI PASTA
























200 gr  un
100 gr tereyag
50 gr  seker
1 adet  yumurta
ic malzeme
4 adet  elma
500 ml elma  suyu
250 ml portakal  suyu
2 paket  vanliya puding
3 paket  vanilya  sekeri
üzeri  icin
200 gr cig  krema
200 gr schmand (labne  peyniri )
1 paket  krema  sertlestirici
2 paket  vanilya  sekeri
üzerine  tarcin
Taban  icin  malzemeler  sirasiyla  eklenerek yogrulur,pasta  kalibinin  tabanina  yagli  kagit serilir  kenarlardan cikartilir.
Hamur  pasta  tabanina  el  ile  bastirilarak  yayilir.
Tencereye rendelenmis  elmalar,portakal  suyu,elma  suyu,vanilya puding,vanilya  sekeri   ilave  edilir,  karistirilarak   bir  tasim kaynatilir.
Pasta  tabanindaki  hamurun üzerine  pudingli  elma yayilir,isitilmis 180 derece  firinda yaklasik  60 dakika  kadar  pisirildikten  sonra sogumaya  birakilir.
Krema mikserle koyu  bir  kivam  alincaya  kadar  cirpilir,schmand, vanilya sekeri,krema  sertlestirici  ilave ediltikten  sonra  cirpilmaya  devam  edilir.Kivama  gelince buzdolabinda  bekletilir.
Elmali  taban  üzerine  kremali  karisim sürülür,üzerine  tarcin  serpilir. Bir  gün  buzdolabinda  bekletildikten  sonra  servis  edilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin