Dienstag, 9. Juli 2013

KUPTA MUHALLEBILI KADAYIF


























250  gr tel  kadayif
1 su  bardagi  seker
2 yemek  kasigi tereyag
1 su  bardagi  ceviz
muhallebisi  icin
1 lt  süt
2 yemek  kasigi  nisasta
4 yemek  kasigi  un
200 ml  sivi krema
1 paket  vanilya
1 bardak seker
Buzluktan cikmis  kadayiflar  elinizle   kirilir.Teflon  tavaya  tereyag  alinir kadayiflarin   rengi  dönene  kadar  kavrulur.Seker,ceviz eklendikten  sonra  karistirilir  ocaktan  alinir.
Tencereye  süt,krema ,ve  diger malzemeler  eklenerek  sürekli  karistirilir , koyulasinca  ocaktan  alinir.
Kuplarain  yarisina  kadayiftan konur,üzerine muhallebi  yayilir,kalan kadayiflarida muhallebinin  üzerine  serpistirilir. Oda  sicakligi  cikmis  kadayifli  kuplar  buzdolabinda bir  kac  saat  bekledikten  sonra  cikartilarak  servis  edilir.



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin