Sonntag, 4. August 2013

PATATESLI KAPALI PIDE

2 su  bardagi  ilik  su
1 cay  bardagi  yogurt
1 cay  bardagi  siviyag
1 paket  maya
1 tatli  kasigi  tuz
4,5 su  bardagi  un 
ic  malzemesi
5 adet  patates
yarim  demet  maydanoz
1 dal  dereotu
3 yemek  kasigi  siviyag
1 adet  kuru  sogan
karabiber , kirmizi  pulbiber ,1 dal  feslegen
 üzerine  sürmek  icin
1 yumurta, bir  kasik  yogurt cirpilir

















Derin  bir  kaba un eklenir,ortasi  havuz gibi acilir, maya  ve  ilik suyun  yarisi  ilave  edilerek  maya  yumusatilir .Yogurt,siviyag,  tuz eklenerek iyice  yogrulur  mayalanmaya  birakilir.
Patatesler  haslanir,kabuklari  soyularak  patates  ezecegiyle  veya  catalla ezilir.
Tavada  siviyagla  beraber  yemeklilik  dogranmis sogan  kavrulur haslanmis  patatesler eklenir,baharatlari ve kiyilmis  maydanoz,dereotu ,feslegen  ilave  edilir,karistirilirak  ocaktan  alinir.
Unlu  zeminde hamur ince  olmayacak  sekilde  acilir,ortasina  harctan yayilir.iki kenarindan  tutularak  ortaya  dogru  kapatilir.
Yaglanmis  firin  tepsisine kapali  tarafi  alt kisma  gelecek  sekilde yerlestirilir.Yumurtayla  yogurt  cirpilir pidenin üzerine sürülür.isitlimis  firinda üzeri  kizarincaya  kadar  pisirilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin