Sonntag, 22. September 2013

PATATESLI PAMUK POGACA

2 su  bardagi  süt
1 su  bardagi siviyag
1 cay  bardagi  eritilmis  tereyag
1 cay  bardagi  soda
2 yemek  kasigi  seker
1 cay  kasigi  tuz
1 paket  maya
alabildigi  kadar un
1 yumurtanin beyazi  icine ( sarisi  üzeri icin   ayrilacak)
ici harci  icin
haslanmis  patates,karabiber,feslegen, siviyag,hashas

Derin  bir  kapta maya,  ilik   süt  ve  diger malzemeler  eklenerek cirpilir,un yavas  yavas ilave  edilerek  yumusak ele  yapismayan   bir  hamur yogrulur. .Mayalanmasi  icin  üzeri   örtülerek  bekletilir.
Haslanmis  patesler catalla  ezilir,tuz,karabiber,taze  kiyilmis  feslegen ,2 yemek  kasigi  siviyag ilave  edilerek  karistirilir.
Mayalanmis  hamurdan istenilen  büyüklükte  parcalar  alinir tezgahin  üzerinde  el ile  bastilirak   acilir.Ortasina  patatesli  harctan konur ve   yuvarlak  sekill  verilerek  yagli   kagit  serili  firin  tepsisine  dizilir. Üzerine  yumurta  sarisi sürülür,hashas  serpilir  15 dakika  kadar  firin  tepsisinde  bekletilir. isitilmis 180 derece  firinda  üzeri  kizarana  kadar  pisirilir.

Misafirlerime   hazirladigim   kahvalti   masamiz

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin