Sonntag, 22. Dezember 2013

YOGURTLU BUGDAYLI PAZI CORBASI
























1  su  bardagi  haslanmis  bugday
1 demet  pazi
1 su bardagi  et  suyu
1 yemek  kasigi  tereyag
5 su  bardagi sicak   su
1 tatli  kasigi  tuzot
1 adet  sogan,bir  dis  sarimsak
terbiyesi  icin
1 yumurta  sarisi
2 yemek  kasigi  un
1 kase  yogurt
Tencerede  tereyag  eritilir,yemeklik  dogranmis sogan  kiyilmis  sarimsak ilave  edilerek  kavrulur.Dogranmis pazi,haslanmis  bugday ilave  edilerek  karistirilir.
Sicak  su  ve  et suyu eklenerek  kaynamaya  birakilir. Derin  bir  kasede un yumurta  cirpilir  yogurt  ilave  edilerek  karistirilir. Kaynayan  corba  suyundan  bir  kepce  alinarak  terbiyeli  karisima  eklenerek  karistirilir.
Yogurtlu  karisim  tencereye  yavas  yavas    ilave  edilerek  devamli  karistirilir .Tuzot ilave  edilir,  bir  tasim  daha kaynatilir, sonra ocaktan  alinir.





LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin