1 su bardagi haslanmis bugday
1 demet pazi
1 su bardagi et suyu
1 yemek kasigi tereyag
5 su bardagi sicak su
1 tatli kasigi tuzot
1 adet sogan,bir dis sarimsak
terbiyesi icin
1 yumurta sarisi
2 yemek kasigi un
1 kase yogurt
Tencerede tereyag eritilir,yemeklik dogranmis sogan kiyilmis sarimsak ilave edilerek kavrulur.Dogranmis pazi,haslanmis bugday ilave edilerek karistirilir.
Sicak su ve et suyu eklenerek kaynamaya birakilir. Derin bir kasede un yumurta cirpilir yogurt ilave edilerek karistirilir. Kaynayan corba suyundan bir kepce alinarak terbiyeli karisima eklenerek karistirilir.
Yogurtlu karisim tencereye yavas yavas ilave edilerek devamli karistirilir .Tuzot ilave edilir, bir tasim daha kaynatilir, sonra ocaktan alinir.