Samstag, 19. Juli 2014

KREMALI ISPANAKLI BÖREK
























5 adet yufka
500 gr ispanak
200 gr peynir
200 ml krema
2 yumurta+1 yumurta üzeri  icin
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
bir cay kasigi karabiber,tuz sarimsak tozu

Ic harci icin 2 yumurta,siviyag,krema,kabartma tozu  kasede cirpilir.
Yikanmis ispanaklar ince kiyilir peynir  rendelenir ,karabiber,tuz sarimsak tozu ilave  edilerek karistirilir
Yaglanmis tepsiye yufka serilir,kremali  harctan bolca sürülür,2. ve 3 yufkayada  ayni islem yapilir üzerine ispanaklar yayilir.Kalan 2 yufkada serilir kalan ic  harca 1 yumurta daha  eklenerek yufkanin üzerine  bütün  harc dökülür.Yufkalarin harci  cekmesi  icin bir  kac  saat  bekletilir.Isitilmis  firinda üzeri kizarana kadar pisirilir. Firindan cikinca kagit havlu nemli  olacak sekilde  islatilir  böregin üzerine örtülür.Dilimlenerek servis  edilir .

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin