5 adet domates
yarim cay bardagi tel sehriye
1 dis sarimsak
1 yemek kasigi un
1 tutam taze feslegen
1tatli kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
4 su bardagi tavuk veya et suyu
1 cay bardagi süt
3 yemek kasigi sizma zeytinyagi
1 fiske karabiber,tuz
Kabuklari soyulmus domatesler rendelenir veya rondadan gecirilir.
Tencerede zeytinyagi kizdirilir,un ilave edilerek kokusu cikincaya kadar kavrulur.
Kiyilmis sarimsak biber salcasi,domates salcasi ilave edilir, ve domatesler,kiyilmis feslegen eklenerek bir kac dakika kavrulur.Sicak tavuk suyu tel sehriye eklenir, tuz karabiber ayarlandiktan sonra koyulasincaya kadar kaynatilir. Ocaktan almadan süt ilave edilir , bir kac dakika kadar kaynatiliip ocaktan alinir.