Freitag, 29. November 2013

BADEMLI AY KURABIYESI























Uzun  süre  bayatlamayan nefis  bir  kurabiye
250ge  tereyag
1 su  bardagi  seker
2 adet  yumurta sarisi
yarim cay  bardagi  su
100 gr toz  badem
200 gr iri  cekilmis  badem
1 paket  vanilya
1 paket  kabartma  tozu
üzeri  icin  pudra sekeri
yaklasik 500 gr un,az  gelirse  eklenebilir

Öncelikle  tavada iri cekilmis  bademler  rengi  dönene kadar  kavrulur.
 Oda  isisindaki  tereyag ,yumurta  sarisi , seker cirpilir.Ilik  su ,toz  badem,vanilya, kavrulmus  iri  bademler,  ilave  edilir  cirpilir.
Un ,  kabartma tozu elenerek yavas  yavas  ilave  edilir, yogrularak  yumusak  bir  hamur yapilir.Üzeri örtülerek yarim  saat  bekletilir.
Tezgahta hamur  merdaneyle  ince  olmayacak  sekilde  acilir, cay  bardagini  hamura   bastirarak  ay  sekli  verilir.Yaglanmis  tepsiye dizilir.isitilmis 170 derece  firinda  üzeri  kizarmadan  pisirilir, yaklasik 15  dakika  kadar.   Pudra  sekerini bulanarak saklama  kabina dizilir. Bir  ay  kadar dursada  bay atlamayan bir  kurabiye.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin