Freitag, 29. November 2013
BADEMLI AY KURABIYESI
Uzun süre bayatlamayan nefis bir kurabiye
250ge tereyag
1 su bardagi seker
2 adet yumurta sarisi
yarim cay bardagi su
100 gr toz badem
200 gr iri cekilmis badem
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
üzeri icin pudra sekeri
yaklasik 500 gr un,az gelirse eklenebilir
Öncelikle tavada iri cekilmis bademler rengi dönene kadar kavrulur.
Oda isisindaki tereyag ,yumurta sarisi , seker cirpilir.Ilik su ,toz badem,vanilya, kavrulmus iri bademler, ilave edilir cirpilir.
Un , kabartma tozu elenerek yavas yavas ilave edilir, yogrularak yumusak bir hamur yapilir.Üzeri örtülerek yarim saat bekletilir.
Tezgahta hamur merdaneyle ince olmayacak sekilde acilir, cay bardagini hamura bastirarak ay sekli verilir.Yaglanmis tepsiye dizilir.isitilmis 170 derece firinda üzeri kizarmadan pisirilir, yaklasik 15 dakika kadar. Pudra sekerini bulanarak saklama kabina dizilir. Bir ay kadar dursada bay atlamayan bir kurabiye.