Samstag, 23. August 2014
FRENK ÜZÜMLÜ TART
125 gr tereyag
1 yumurta
1 su bardagi pudra sekeri
2,5 ,3 su bardagi un
kremasi
1 litre süt
yarim cay bardagi un
yarim cay bardagi nisasta
1 su bardagi seker
1 paket vanilya
500 gr frenk üzümü
Oda isisinda bekletilmis tereyag yumurta pudra sekeri karistirilir, un ilave edilerek ele yapismayacak sekilde hamur elde edilir..
Hamurun üstü kapatilarak buzdolabinda 30 dakika bekletilir.
Tencereye vanilya haric bütün malzemeler alinarak devamli karistirilir.Muhallebi kivamina gelince vanilya eklenir ocaktan alinir arada bir karistirilarak krema sogumaya birakilir.
Buzdolabindan cikan hamur tezgahta az unla acilir,yaglanmis hafif un serpilmis kaliplara bastirilarak yerlestirilir.
Catalla bir kac yerinden cizilir.
Isitilmis 170 derece firinda yaklasik 15, 20 dakika pisirilir
Sogumus tartin ortalarina soguk krema konur.üzerine yikanmis frenk üzümleri yerlestirilir.