Dienstag, 21. August 2007

Kurabiye Etkinligi


Kirmizi Beyaz kurabiye

Ev sahipligini yemek senligi,nin yaptigi bu güzel etkinlige bende iki tarifle katildim,cok güzel degisik tarifler görecegimizden eminim.Katilan arkadaslara kolay gelsin.Hülya,ya ev sahipliginden dolayi tesekkür ederim.
Malzemeler
200 gr margarin,1 bardak seker,1paket vanilya,1 yumurta,1 kabartma tozu,un
üstü icin,100 gr pudra sekeri,birkac damla limon suyu,4 kasik su,renkli sekerlemeler
YapilisiOda sicakliginda bekletilmis margarini yumurtayla cirpin,diger malzemeleride ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde,biraz dinlendirdikten sonra 3mm kalinliginda actiginiz hamuru yuvarlak kalipla kesin.yagli kagit serili tepsiye dizin,ayni islemi hamur bitene kadar uygulayin.170 derecede üstleri beyaz kalacak sekilde pisirin,diger yandan pudra sekerini limon suyunu ve 4 kasik suyla hafif pisirin koyulasinca ocaktan alin. Bu karisimi ikiye ayirin yarisina kirmizi boya renklendiriciyi ilave edin,Kurabiyelerin yarisinai kirmizi harca diger yarisini beyaz harca batiririp üslerine renkli sekerlemeler serpin..renkli agza alindiginda dagilan bir kurabiye oldu .Cikilotali erik marmelatli kurabiye



malzemeler,250 gr margarin,1 cay bardagi misir nisastasi,1 yumurta,100 gr bitter cikilota,1 bardak pudra sekeri,arasina sürmek icin erik marmeleti,tüm ceviz,1 tane kabartma tozu
YapilisiEritilmis margarine yumurtayi ilave ederek iyice cirpin,pudra sekerini nisastayida ekleyerek karistirin,unla beraber kabartma tozunuda ilave ederek yumusak bir hamur elde edin.hamuru 3mm kalinliginda acin,yuvarlak cicek kalipla kesin,yaglanmis firin tepsisine dizin,170 derecede üstleri beyaz kalacak sekilde pisirin.Bitter cikilotayi benmari usulu eritin, erik marmelatini sürün baska marmelatta olabilir. Ikinci kurabiyeyide erik marmelati sürdügünüz kurabiyenin üstüne yapistirin.Cikilotaya batirdiginiz kurabiyelerin üstüne yarim cevizi koyun,nefis bir kurabiye oldu mamelatin verdigi mayahos tat,diger yandan cikilota.

Keine Kommentare:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin