Freitag, 24. August 2007

POFUDUK POGACA



Malzemeler,1 bardak ilik süt,1 bardak siviyag.yarim cay bardagi ilik su,1 paket maya,2 yemek kasigi seker,tuz,un
icine sürmek icin 2 yemek kasigi margarin,üstüne sürmek icin 1 yumurta  cörekotu
Maya seker süt eklenerek  biraz mayanin  kabarmasi  saglanir. Siviyag unu  ekleyip   yumusak bir hamur elde edin.Mayalanmasi icin 1 saat bekletin mayalanan hamurdan limon büyüklügünde parca alarak elinizle veya merdaneyle acin,eritmis oldugunuz margarini fircalyla heryerine sürün. hamuru rulo yapip ic taraftan dis tarafa dogru bükerek kivrim yapin. Üstüne yumurta sürün  cörek otu serpin .Yagli kagit serili firin tepsisine dizin,yarim saat kadar pogacalarin   kabarmasini bekleyin daha sonra isitilmis 180 derece firinda üstleri kizarana kadar pisirin.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin