Montag, 11. Oktober 2010

CIKOLATALI KREMALI KEK

Hepinize yeni bir haftaya baslarken huzur dolu bir hafta diliyorum arkadaslar.
Biz güzel bir pazar gecirdik,önce tiyatroya gittik,hava güzeldi arkadaslarla ormanda yürüdük acik ve temiz hava bizi aciktirinca güzel bir yemekle günü noktaladik.
4 yumurta
1 bardak siviyag
1bardaktan az süt
1 paket vanilya
200 gr sütlü cikolata
1 cay bardagi cekilmis toz badem
1 bardak seker
1 paket kabartma tozu
3 yemek kasigi kakao
2,5 bardak un, az gelirse eklenenir
kremasi,200 ml sivi krema,200 gr quark(labne peyniri)1 paket vanilya sekeri,1 paket krem sertlestirici,1 cay bardagi seker,damla cikilota.Ben cikilota cipsi kullandim üzeri icin

Yumurta,seker cirpilir 3,4 dakika kadar ,siviyag,süt,eritilmis cikolata,vanilya,toz badem,kakao eklenir cirpilmaya devam edilir.Kabartma tozu un beraber elenerek ilav edilir, cok az cirptiktan sonra yaglanmis firin tepsisine esit sekilde kek hamuru yayilir.Isitlimis 170 derece firinda pisirilir.
Sivi krema mikserle koyu bir krema kivamini alincaya kadar mikserle cirpilir,seker,vanilya sekeri ,quark eklenir cirpilir.Krema sertlestiricide eklenir cirpilir.
Sogumus kekin üzerine krema sürülür,üzerine damla cikolata serpilir.Ben damla cikolata yerine cikolta cipsini ufalayarak kremanin üzerine serptim.

Dün tiyatroya gittik,büyük bir keyifle izledik,oyuncularin hepside cok profesyolellerdi her dakikasi bol kahkahali gecti.

Tiyaronun ismi Das Ailesi( Familie Das) bu sevimli ailenin oglu bir Alman kiza asik oluyor ve olaylar basliyor.
Anne önce babayi ikna ediyor,sonra Türk geleneklerine göre dünür gidiliyor ,nisani kinayi kiz tarafina yaptiriyorlar dügünü Das ailesi yapiyor , göz aciklgi yapip esyanin cogunu Alman gelinin babasina aldiriyorlar.
Tiyatro yari Almanca yari Türkceydi, oyunun sonuna dogru güzel bir mesaj vererek bitirdiler.Alman vatandasligina gecis zorlandi, vatandasliga gecmek isteyenlere 100 soru soruyorlar.Bu sorulari bilmek icin burda liseye gidilse ancak bilinir belki ,kaldiki cogu vatandasimiz Almancayi bile zor konusurken bu sorulari nasil bilecekler.Maksat vatandasliga gecmeyi zorlastirmak .


Tiyatrodan sonra hava sicacikken birazda yürüyüs yaptik sonrasinda yeni bir Türk restoranti acilmisti oraya gittik
Ben disarda et pek yemedigim icin igzara cupra yedim

Cocuklar Adana kebab yediler
Esim sac kavurma yedi,ordan cikista sicak birseyler iceleim dedik,bir Kafede cappucino icerek evimizin yolunu tuttuk.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin