Dienstag, 12. Juli 2011

FRENK ÜZÜMLÜ PARFE

Uzun bir aradan sonra merhaba arkadaslar, bu kadar ara vermemin sebebi evdeki tadilat ve Türkiye'ye kisa bir tatil yaptik.Tadilat bitmeden tatilemi gidilir diyebilirsiniz, 6 ay öncesinden hotel rezervasyonu alinmis ucak biletleri olunca mecburen tadilata ara verip gittik iyide oldu. Dinlenmis ve annemlerle hasret gidermis de olduk.Gelince kaldigimiz yerden tadilata devam Ramazan gelmeden bitsin diye cabaliyoruz.

Türkiye 'de havalar cok sicakmis bu sicak havalarda dondurma tadinda serinletici bir tarifle baslamak istedim.

200 gr quark (Labne peyniri)
200 gr creme fraiche ( Labne peynirinden daha yagli süt ürünü ,Türkiyede yok galiba siz kremsanti kullanabilirsiniz
1 paket vanilya sekeri
1 cay bardagi pudra sekeri
200 gr frenk üzümü
Frenk üzümleri yikanir saplarindan ayrilir.Derin bir kapta quark,cremefraiche,pudra sekeri,vanilya sekeri cirpilir.frenk üzümleri ilave edilir. Suyla kaliplar islatilir ve parfe kaliplara paylasritilir.Dondurucuda bir gün bekletilir,kaliptan ters cevrilerek cikartilir .

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin