Freitag, 22. Juli 2011

ISLAK KURABIYE

Islak kek olurda islak kurabiye olmazmi, agizda dagilan yumusacik revaniyi andiran lezzetiyle biz cok begendik simdiye kadar yapmadiysaniz deneyin sonuctan memmun kalirsiniz.

Türkiye sicaktan kavrulurken burdada bol yagmur yagiyor siz bize sicak hava bizde size yagmur göndersek nasil olurki....!!!!
Türkiyedeki arkadaslarim serin bir hafta sonu diliyorum hepinize sicacik sevgiler .

125 gr tereyag
1 yumurta
1 cay bardagi seker
25 gr kakao
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi ince cekilmis badem
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un, hindistan cevizi

1 bardak seker
1 bardak su
birkac damla limon suyu

Ilk olarak tencereye su seker alinir, koyulasincaya kadar kaynatilir bir kac damla limon suyu eklendikten sonra ocaktan alinir.Ilidiktan sonra buzdolabinda sogutulur

Seker , tereyag,yumurta, cirpilir,kakao,badem,vanilya sekeri ilave edilerek cirpmaya devam edilir.Un kabartma tozu eklenerek yumusak bir hamur elde edilir.
Hamurdan kücük parcalar alinir, elde yuvarlanarak yaglanmis tepsiye dizilir.
isitilimis firinda pisirlir.
Kurabiyeler firindan ciktiktan sonra soguk serbete batirilirak cikarilir.Bir kac saat bekletilince servise hazir olur.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin