Donnerstag, 17. Mai 2012

HASHASLI REVANI TATLISI























Hafif    bir     serbetli  tatli  ,  icindeki  hashas  hem  görüntüsüne  hemde  lezzetine  cok  yakisti.
4   yumurta
1    bardak  yogurt
1   bardak  irmik
1   bardak  siviyag
1   bardak  seker
1  bardak  hashas
1  paket  vanilya
1  paket  kabartma  tozu
2,5  3 bardak  un
sebeti  icin
4 bardak seker
4 bardak su
yarim  limon
 Tencereye  seker ,  su ,limon  suyu  ilave  edilir, yaklasik  30 dakika  kadar  kaynatilir  ocaktan  alinarak  sogumaya  birakilir.
Derin  bir  kapta  yumurta ve  seker  cirpilir. Sirasiyla yogurt ,irmik, siviyag, vanilya ,hashas  eklenerek  cirpilir.
Un,kabartma  tozu  karisima  ilave  edilerek  karistirilir. Diktörtgen  borcama  karisim  dökülür. 180 derece  firinda  üzeri  kizarana  kadar  pisirilir.
Soguk   serbet   kekin  üzerine  dökülür,serbetini  iyice  cekince    servis  edilir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin