Nerdeyse Ramazanin 1 haftasini geride biraktik, burda ilk günleri hava yagmurlu oldugundan pek susuzluk cekmemistik iki gündür havalar isindi evden disari cikilmiyor acliktan cok susuzluk hissediliyor.
Türkiye cöl sicaklariyla hergün daha bir sicak oluyor Allah zor sartlar da calisan herkese kolayliklar versin.
Mardin yöresine ait Ramazan sofralarina yakisacak nefis bir patlican kebabi
1 kilo patlican
500 gr az yagli kiyma
1 adet sogan, rendelenmis
1 tatli kasigi salca
birer cay kasigi karabiber,toz biber,pul biber,sarimsak tozu
4 yemek kasigi siviyag
kiyilmis maydanoz
Köfte malzemeleri eklenerek yogrulur dinlendirilir.
Patlicanlar alaca soyulur iki parmak kalinliginda dilimlenerek tuzlu suda aci suyu cikmasi icin biraz bekletilir.
Bir patlicandan bir köfteden sirasiyla firin tepsisi dolana kadar dizirlir.Salca siviyag tuz cirpilarak patlicanlarin üzerine gezdirilir,i aliminyum folyeyle tepsi kapatilir. Isitilmis 180 derece firinda pisirilir, firindan cikarmya yakin folye alinarak üzeride kizartilir.Pilavla servis edilir.