2 yumurta
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi siviyag
2 yemek sirke
3 yemek kasigi yogurt
3 yemek kasigi yogurt
bir fiske tuz
1 cay bardagi su
alabildigi kadar un
ici icin
iri cekilmis ceviz
üzeri icin siviyag
acmak icin nisasta un karisimi
serbeti icin
1 kilo seker
1 kilo su
yarim limon suyu
serbeti icin
1 kilo seker
1 kilo su
yarim limon suyu
Öncelikle serbeti yapilir, tencereye su seker ilave edilir,koyulasincaya adar kaynatilir, yarim limon suyu eklendikten sonra 5 dakika kadar daha kaynatilarak serbet hazirlanmis olur.
Nisasta haric malzemeler eklenerek yogrulur, hamur yumusak olursa iyi acilir. Hamurdan cevizden büyük bezeler alinir, üzeri bezle örtülerek yarim saat dinlendirilir.
Bezeler nisasta un karisimiyla acilabilecek en ince sekilde acilir,kenarlardan ortaya dogru büzdürülür.
Oklava büzgülü hamurdan cekilir,büzgüler biraz gevsetilerek bezin üzerine serilir.Ikinci yufkayada ayni islem uygulanir, acilmis yufkanin üzerine ceviz serpilir. Bez iki ucundan tutularak yufkalar rulo gibi sarilir. 3 parmak kalinliginda kesilir,büzgüleri acilmadan tepsiye dizilir. Tepsi dolunca kizdirilmis siviyag baklavanin üzerine dökülür.Isitilmis 180 derece firinda üzeri kizarana kadar pisirilir.
Ilik baklavanin üzerine ilik serbet gezdirilir. Bir gün sonra serbetini cekmis sekilde servis edilir.
Ilik baklavanin üzerine ilik serbet gezdirilir. Bir gün sonra serbetini cekmis sekilde servis edilir.