Freitag, 8. November 2013

NOHUTLU BULGUR PILAVI
























2 su  bardagi bulgur
1 su  bardagi  haslanmis  nohut
1 yemek  kasigi  tereyag
2 yemek  kasigi  siviyag
4 su  bardagi et  suyu
karabiber,tozbiber,tuz
1 adet  kuru  sogan
 Tencereye siviyag  ve  tereyag  alinir,yemeklik  dogranmis sogan  ilave  edilir rengi  dönene  kadar  kavrulur.
Yikanmis  bulgur eklenir cok  az  kavrulur,nohut,karabiber,toz kirmizi biber ve  sicak  et  suyu ilave  edilerek  karistirilir.Suyu  cekinceye  kadar  pisirilir. Pilav  demlenmeye  birakilir,sicakken  servis  edilir.

Kommentare:

çeşnici Handan hat gesagt…

Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

Bir Terazi Kizi... hat gesagt…

Nefis olur eline saglik!

Betül hat gesagt…

Çok zaman olmuş uğramayalı. Yine çok güzel lezzetler var, ellerine sağlık.

yildiz hat gesagt…

BaharimCicegim,
biz seninle burda yorumlasalim yaa,blogun tadi cok farkli bilirsin...
Favori pilav cesidimdir,ellerine saglik canim...

Gönülünce hat gesagt…

Ben buralardan biraz ayrı kaldım sen döktürmüşsün arkadaşım süpersin :) ...Hepsi için ellerine sağlık...

hazalca hat gesagt…

önceden bulgur pilavını hiç sevmezdim ama şimdi çok seviyorum.geçen bir arkadaş kıymalı,yeşil mercimekli yapmıştı,bayıldım.nohut ve et suyu da güzel bir seçim.eline sağlık

Gönülünce hat gesagt…

Bulguru nohutlu yapmak fikrine bayıldım...Nefis olmuş canım ellerine sağlık...

Sevgiler...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin