3 yumurta
1 su bardag siviyag
1 su bardagi yogurt
100 gr kasar rendesi
100 gr ufalanmis beyaz peynir
1 cay bardagi cekirdegi ayiklanmis zeytin
4,5 dal taze kiyilmis taze sogan
1 tutam kiyilmis taze dereotu
1 adet iri kirmizi biber ,ince sekilde dogranmis
1 adet iri yesil biber,ince sekilde dogranmis
karabiber,sarimsak tozu,tuz
üzeri icin zeytin
alabildigi kadar un
1 paket kabartme tozu
1 yumurta sarisi
Derin bir kaba yumurta, siviyag, yogurt iilave edilerek cirpilir, kiyilmis sogan,dereotu,beyaz peynir,kasar rendesi, eklenir karistirilir Un kabartma tozu,karabiber,sarimsak tozu , tuz ayarlandiktan sonra ele yapismayan yumusak bir hamur yapilir. Üzeri örtülerek 15 dakika kadar bekletilir.
Hamurdan parcalar alinarak yuvarlanir,yaglanmis firin tepsisine dizilir .Üzeine yumurta sarisi sürülür,ortasina zeytin konur .Isitilmis 180 derece firinda üzeri kizarincaya kadar pisirilir.