Mittwoch, 22. August 2007

Asure(Pekmezli)

Dün asure pisirdim komsularima arkadaslarima dagittim.Komsu dediysem yakinda kimse yok aramiz arabayla 5,10 dakika,simdi türkiyede olacaktim dairede asagidan yukari dogru zillere bas her komsuya bir kase ver bitti.Dün iki saat dagitma isiyle ugrastim,ama güzel bir duygu paylasmak vermek,Allah hepimizin asuresini kabul etsin,bereket bolluk versin evlerimize.Amin.Buyrun bakin asuremin tadina pekmezli begenecekmisiniz,afiyet olsun.
Malzemeler
1,5 bardak buyday,ben yarmadan yaptim yani kirik bugdaydan
1 bardak nohut
1 bardak beyaz fasulye
1 bardak üzüm pekmezi
1bardak kuru üzüm
1 bardak kuru kaysi
yarim bardak kusüzümü
4,5 adet karanfil,badem ,findik,ceviz,incir,nar
yapilisi
Bir gün öncesinden bugdayi nohutu,fasulyeyi ayri tencerelerde islayin.Büyük bir tencerede buydayi haslayin,daha sonra suyunu süzüp yeniden tencerenin yarisinindan fazla gececek kadar su ilave edilerek yeniden haslayin . önceden hasladiginiz nohut ve fasulye ilave edilir,hepsi birlikte kaynamaya birakilir, eger suyu azalirsa su ekleyin.Yaklasik 15,20 dakika kaynatin,daha sonra önceden islatilmis kaysiyi,üzümü kusüzümünüsicak suyla yikanmis karanfilleri ilave edin,10 dakika kadarda öyle kaynatin.1 bardak pekmezi ilave edin ve sekerini agzinizin tadina göre ayarlayin, inciri en sonuna ilave edin karamamasi icin,bes dakaka kadar daha pisirdikten sonra ocaktan alin.Kaselere koyduktan sonra üzerine badem,findik ceviz nar tanelerini koyun,bereket ve bolluk getirsin asure evlerimize.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin