Mittwoch, 22. August 2007

Cevizli sarmasi Kadayif



Malzemeler
500 gr kadayif
250 gr tereyag
2 bardak iri cekilmis ceviz
üstüne süslemek icin antep fistigi
serbeti icin
5 bardak su
4 bardak seker
bir iki damla limon suyu
yapilisi

Önce 5 bardak sekeri 4 bardak suyla kaynatin serbet koyulasinca limon suyunu ekleyin. Kadayifi tel tel ayirin,250 gr tereyagini eritip kadayifin üstüne dökün.Elinizle tereyagini iyice kadayifa yedirin,büyük neskafe fincanina veya kücük kasenin icine biraz kadayiftan koyun.Ortasina cekilmis ceviz koyduktan sonra üsteki kalan kadayifi elinizle fincana iyice bastirin,yoksa gevsek oluyor fincani ters cevirin elinizin icinde kadayifi yuvarlak sekil verin..Yaglanmis firin tepsisinde 180c derecede kizarana kadar pisirin.ilimis olan kadayifa ilik serbeti dökün ,iyice serbetini cekince üstüne yarim ceviz ve antep fistig serpin.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin