Freitag, 24. August 2007

Cikilotali Pasta

Bu pastayi kizim arkadasinin yas gününe yapti,hem cok kolay hemde cok lezzetli.Kizim bazi pastalari benden iyi yapiyor,yas gününe katilan almanlar inanmamis kizimin yaptigina,hepsini bitirmisler.


Malzemeler

1 kilo sivi krema(sahne)

2 tane bitter cikilota

2 tane krema sertlestirici

yaprak cikilota

keki icin

3 yumurta

1 bardak seker

1 bardak sivi yag

4 kasik kakao

1 paket vanilya sekeri

1 paket kabartma tozu,alabildigi kadar un

Yapilisi

Kek harcini hepsini sirasiyla ekleyin ve cirpin,kabartma tozunu ve unu ayni anda ekleyin,yaglanmis yuvarlak kek kalibina döküp ,180c derecede istilmis firina sürün.Kekinizi kontrol etmek icin kürdan batirin eger kuru cikiyorsa kekiniz pismis demektir.

Kremasi icin,1 kilo sivi kramayi tencerede kayanatmadan karistirarak isitin,ocaktan almadan 2 tane bitter cikilotayi ilave edin, eriyince kremayi ocaktan alin.Soguduktan sonra buzdolabinda 1 gün bekletin,,.Bir gün sonra kremanin icine 2 tane krema sertlestiriciyi ilave edrek mikserle cirpin.kremaniz koyu kivam almis olacaktir.
Kekinizi ortadan 3 esit parcaya kesin,aralarina kremadan sürün en üstüne biraz fazla krema sürün keki tamamen kaplasin,üstüne süslemek icin damla veya yaprak cikilotayala süsleyin,pastayi buzdolabinda en az dört saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz,afiyet olsun

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin