Freitag, 24. August 2007

Cilek receli


Burda cilek cikali cok oldu görüntüsü cok güzel,tadi hic yoktu.Bugün alisverise gittigimde baktim hem cilekler kücücük kokusuda mis gibi,hemen aldim kremayla yemek ve recelini yapmak icin.Arkadasim peruze yapmisti banada cesaret geldi ve ilk recelimi yaptim,receli sevmeyen esim ilikken tadina bakti ayni annenin receli gibi olmus dedi,kizimda begendi.Annem cok hamarat kadindir simdi gitsem dotr bes cesit recel yapmistir,en cokta kaysi marmelati yapar cünki hepimizde onu cok severiz.Insallah bu yaz tatilinde gidersek bize hazirlamistir,hem ordaki evimize hemde buraya getirmemiz icin yapip hazirlar,hepinizin anneside böyle degilmidir hep cocuklarini düsünürler.Allah hepimizin annesine uzun saglikli ömürler versin.

Malzemeler

1 kg cilek

1kg seker

yarim limonun suyu

Yapilisi

Cilekleri iyice yikayin,üstündeki yapraklari cikarin cilekleri derin bir kaba alip üstüne sekeri dökün,1 gün sekerin icinde sulanmasini bekleyin.Cilekler suyunu verince tencereye alin,kisik ateste yarim saat kadar pisirin,siz yinede koyuluk kivamina geldiyse daha az veya daha cokda pisebilir cilekler degisik olabilir.Üstündeki köpükleri alin,recelin oldugunu anlamak icin kaseye bir kasik recelden alip ilidiktan sonra kaseden akmiyorsa olmus demektir,limonunuda siktiktan sonra bir tasim daha kaynadiktan sonra receliniz hazir demektir.Sizde benim gibi hic yapmadiysaniz deneyin güzel olacagina eminim,kolay gelsin.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin