Freitag, 24. August 2007

- CILEKLI PASTA

Arkadas davetimdeki cilekli pastanin tarifini bazi arkadaslar istemisti bende onlar icin tarifi veriyorum,kremasi pastanede satilan kremali pastalari andiriyor,ama Türkiyede creme fraiche varmi bilmiyorum varsa deneyin sonuctan memmun kalirsiniz
Malzemeler,hazir üc katli pandispanya,200g quark(labne peyniri)200 g creme fraiche,3 paket krem sertlestirici(dr oetkerden)3 paket vanilya sekeri,200 g krema,cilek,yaprak cikilota,kenarlari icin iri rendelenmis cikilota veya damla cikilota

Yapilisi,ben hazir pandispanya kullandim zamanin kisitli olmasi nedeyinle siz kendinizde
yapabilirsiniz.
Kremayi mikserle koyu bir kivam alincaya kadar cirpin,daha sonra quarki creme fraiche ilave edin cirpmaya devam edin,vanilya sekerini krem sertlestiriciyi ekleyin ve koyulasincaya kadar cirpin,eger sekerli seviyorsaniz kremaya biraz toz seker ekleyebilirsiniz.kremayi en az 15 dakika buzdolabinda bekletin . Pandispanyanin birinci katina kremadan her yerini kaplayacak sekilde spatulayla esit sekilde yayin.Ikinci katinada kremayi yaydiktan sonra ince kesilmis cilekleri dizin 3. katinada kalan bütün kremayi ekleyip üstüne ve yanlarina sürün.Üzerine yarim dilimlenmis cilekleri ve yaprak cikilotayi dizin.Kenarlarina iri rendelenmis cikilotayi sürün,buzdolabinda bekletin.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin