Freitag, 24. August 2007
YAZ MEYVELI TART
Yazin gelmesiyle cesit cesit meyveleride beraberinde getirdi.Bende
bu meyvelerden kremali pasta yaptim,buzdolabina girince kremasi ayni dondurma tadini almis,tam olmasada meyvelerle krema nin birlesimi meyveli dondurma tadini vermis.
Malzemeler, tart icin3 yumurta,yarim cay bardagi süt ,1 bardak seker, 1 bardak siviyag,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu.cilek,nektarin,kiraz
kremasi icin,200 g krema,200 g cremefraiche(labne peyniri),2 adet keremsertlestirici,3 paket vanilya sekeri,üstüne sürmek icin kaysi mermalati,jöle yerine
yapilisi,kek malzemesini kabartma tozu haricinde karistirip cirpin,daha sonra unla bereber kabartma tozunuda ilave ederek yine cirpin,yaglanmis hafif unlanmis yuvarlak pasta kabina hamuru esit sekilde yayin,istilmis 180 dereceli firinda yaklasik 25 ,30 dakika pisirin,her firin ayni olmadigindan pisme süresini konturol edin.
kremayi mikserle koyu bir kivam alincaya kadar cirpin,daha sonra cremefraicheyi ve vanilya sekerini ekleyerek yine cirpin,son olarak krem sertlestiriciyi ekleyin koyulasincaya kadar mikserle cirpin.kremayi buzdolabinda 1 saat bekletin ,sonra soguyan kekin üzerine yayin,istediginiz meyveleri dizin,1 kasik kaysi mermalatini isitin ve meyvelerin üzerine fircayla sürün.Benim oglus jöle sevmedigi icin marmelet kullandim,siz isterseniz jöle sürebilirsiniz.