Mittwoch, 22. August 2007

Elmali Milföy


Milföyü neyle yaparsaniz o yakisiyor,ister tatli ister tuzlu.Bende bu sefer elmali yaptim,tarcinla

üzümle güzel bir lezzet olustu,hem kolay hemde zamaninizi almiyor.

Malzemeler

Milföy hamuru

4 tane elma,

yarim cay bardagi seker,

yarim cay bardagi kuru üzüm

bir cay kasigi tarcin

yapilisiBen ince uzun hazir elmali pasta yapmak icin satilan milföy hamuru kullandim.Siz kare olan milföyleri birbirine yapistirip uzunlamasina üstünden merdaneyle bastirarak incelte bilirsiniz öylede olur..Elmalari soyduktan sonra ince dilimler halinde kesin,limonlu suyla elmalari ovun,yoksa kararir.Dilimlenmis elmalari tencereye alin,yarim cay bardagi sekerle üzümleri ve tarcinida ekleyip cok az pisirin.Elmalari milföy hamurunun üstüne yayin,daha sonra hamurun üste gelen yerlerine bicakla kesikler atin,cünki icindeki elmalarda iyi piser. Kalin rolu seklinde sardim.isitilmis 180 derecede üstleri kizarana kadar pisirin.elma ve tarcini seviyorsaniz tavsiye ederim,elmayla tarcin pisereken mis gibi koktu.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin