Mittwoch, 22. August 2007

Gül Tatlisi

Gül tatlisini bilmeyenimiz yoktur,kizimla beraber yaptik,ben hamuru actim kizim gül sekillerini verdi.Ona kalsa biraz daha hamur olsada yine gül sekli verse cok hosuna gitti,yapilinca gercektende ayni gül seklini aliyor,vede hafif oluyor.
Malzemeler
1 su bardagi siviyag
200 gr margarin
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi irmik
2 kasik kakao,
1 paket kabartma tozu,
serbeti icin,5 su bardagi seker,6 su bardagi su,bir iki damla limon suyu.
Yapilisi
Siviyagini,eritilmis margarini iyice cirpin,yogurtu irmigi ilave ederek cirpmaya devam edin.Unla beraber kabartma tozunuda ekleyip yumusak bir hamur elde edin,hamurdan kücük bir parca alarak kakaoyu ilave edin ve iyice kakaoyu hamura yedirin.Hamuru ikiye ayirin,birinci hamuru bezeleyin ve fazla ince olmayacak sekilde acin,cay bardagiyla yuvarlak sekilde görüldügü gibi kesin.4 tanesini uc uca ekleyin,yuvarlayarak rulo yapin ve ortadan ikiye kesin,iki tane gül sekli cikacak.hamur bitene kadar ayni islemi yapin,yagli kagit serili firin tepsisinde 180 derecede kizarana kadar pisirin.Önceden hazirladiginiz serbeti ilimis olan güllerin üstüne gezdirin,2 3, saat sebetini cektirin,sonra servise hazirdir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin