Mittwoch, 22. August 2007

Et Sote Sehriyeli Pilav

Malzemeler
Kavurma icin,1 kilo dana kusbasi
karabiber,tozbiber,sarimsak,siviyag,et baharati,tuzot,ta olabilir
Pilav icin,2 bardak pirinc
3,5 veya 4 bardak su,etsuyuda olabilir
3 yemek kasigi dolusu sehriye
1 yemek kasigi tereyag,3 yemek kasigi siviyag
Hazirlanisi
Etleri en az 3 saat baharatlarla siviyag karisimi olan sosta harmanlayip bekletiyoruz,aslinda biraz süt veya yogurtta eti yumusamasi icin ilave edebilirsiniz,sosunu iyice cektikten sonra tencereye hic yag koymadan yarim cay bardagi sicak su ilave ederek etleri kisik ateste yumusayincaya kadar pisiriyoruz,ben düdüklü tencerede pisirdigim icin hic su koymadim etin kendi suyu yetiyor.
pirincleride 2 saat öncesinden sicak suyla islatip tuzlu suda bekletin,iyice yikadiktan sonra tencereye tereyagini sivi yagini ekleyin,sehriyeleride ekleyip pempelesinceye kadar soteleyin,daha sonra suyunu iyice süzen pirincleri ilave ederek kavurun,pirincler birbirine tutunca suyunuda ilave ederek tuzunu ayarlayin ve kisik ateste suyunu cekinceye kadar pisirin.Afiyet olsun


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin