Freitag, 24. August 2007

kayseri mantisi




Ben mantiyi cok yapip buzluga koyuyorum.Misafir gelecegi zaman hazir oluyor

Malzemeler

1kilo un

1 yumurta ,biraz tuz,su

ici icin

200gr kiyma

1adet sogan

maydonoz,kirmizi toz biber

Sosu icin

Salca

tereyag

pulbiber

sumak

Hazirlanisi

Unu,yumurtayi,tuzu bir kaba alin .Suyunuda ilave edip sert bir hamur yogurun.Hamuru biraz dinlendirin,acma tahtasina hamurdan bezeler alin. Bezeyi unla acin.1cm kalinliginda olduktan sonra.hamuru ortadan kesin,ikisinide üst üste koyun.Tekrar ortasindan katlayip 1,5cm eninde hamuru kesin.Kestiginiz hamuru yan cevirip enlemesine tekrar kesin,kücük kare seklinde olacak.Kiymayi rendelenmis sogani,tuzunu,kiyilmis maydonozu,tozbiberini karistirin.Mantinin dört kenarini birlestirerek kapatin.

Kaynamis olan tuzlu suya mantilari atin ve haslayin. Tencereyi ocaktan alip mantiyi süzün.Sarimsakli yogurtu mantinin üzerine dökün.Tavaya 2 kasik tereyag ilave edin eriyince salca pulbiberinide ekleyin.Bu sosuda yerken mantinin üzerine gezdirin.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin