Freitag, 24. August 2007

Kremali kadayif



Kadayifi ,baklavayi esim cok sever cayin yaninda bu tür tatlilar olursa degmeyin keyfine.Bazi arkadaslar kizimin yas günündeki pastalarin tarifini istiyorlar bende bazilarinin tarifini verecegim,bunlardan biride kadayif.Künefeyi sevenlere tavsiye ederim ,deneyin bakalim begenecekmisiniz.




Die Grafik "http://img.blogcu.com/uploads/Baharcicegi_DSCI0155_(1).JPG" kann nicht angezeigt werden, weil sie Fehler enthält.






1 kilo kadayif

250gr tereyag

üstüne yesilfistik

kremasi icin



1litre sivi krema

600 ml süt

4 kasik nisasta

1 cay bardagi seker


serbeti icin

5 bardak seker

4 bardak su

limon suyu

Hazirlanisi

Sekeri ve suyu bir tencereye alin,koyu bir kivam alinca limon suyunu ilave edin bir tasim kaynattiktan sonra ocaktan alin.

250gr tereyagini eritin kadayifin üstüne gezdirin,yagla birlikte kadayifi harmanlayin elinizle birbirinden ayirin.

Kremayi,sütü,nisastayi,sekeri tencereye alin, koyulasana kadar karistirarak pisirin sogutun.Kadayiftan kücük parca alarak kücük kase veya büyük kahve fincani olabilir . kadayiftan bir parca larak fincanin altina elinizle bastirin, ortasina kremadan koyun ,üstüne yine bir parca kadayif koyarak bastirin.Fincani ters cevirip yaglanmis firin tepsisine dizin.Dizme islemi bittikten sonra firinda kizarana kadar pisirin.Kadayif biraz ilidiktan sonra serbetinide ilik olarak kadayifa dökün cok begeneceginize eminim cünki tazeyken künefe gibi oluyor simdiden yapanlara afiyet olsun.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin