Freitag, 24. August 2007

Kremali mandalinali pasta


Biz bu pastayi ailecek severiz,hafta sonu geldigi zaman cayin yaninda yenebilecek pasta türü seyleri yapiyorum. Iyide oluyor aniden gelen misafirlerime ikram ediyorum.

Malzemeler

Keki icin

125gr margarin

125gr seker

2adet yumurta

1adet kabartma tozu

yarim cay bardagi süt

200gr un

Kremasi icn

250gr labne beyniri(magerquark)

200gr mascarpone

200gr krema

Krem sertlestirici

100gr seker

1adet vanilya sekeri

üstü icin

200gr konseve mandalina,tazeside olur

100gr damla cikolota

Yapilisiiyce cirptiktan sonra

Keki icin margarin,seker,yumurtayi mikserle cirpin.Sonra sütü ilave edin, iyice cirptiktan sonra kabarma tozunu ve ununu ilve edin.Biraz daha cirptiktan sonra önceden yaglanmis yuvarlak kek kalibina dökün.180 derecede kekinizi üstü kizarana kadar pisirin.

Kremasi icinde krem sertlestirici haric,bütün malzemeleri derin bir kapta mikserle cirpin.Daha sonrada krem sertlestiriciyi ekleyin ve iyice tekrar cirpin koyulasip krema haline gelecektir.

Sogumus kekinizin üstüne kremayi sürün üstünede suyunu daha önceden süzmüs oldugunuz mandalinalari dizin,ensonunada damla cikolatayla süsleyin.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin