Freitag, 24. August 2007

Lahmacun


Bugünkü menümüzde lahmacun vardi,birde yanina corbayla doyurdu,oglumun özel siparisiydi,oglum cok seviyor hergün olsa hergün yer,simdi tarife gecelim.

Malzemeler
1bardak süt
1 paket maya
yarim bardak siviyag( hamuru suyla yogruluyor ben süt katiyorum) citir citir hamur isteyen suyla yogursun hamuru sütle yumusak oluyor
tuz,un,su.

Kiymali harci icin,
500 gr kiyma
2 adet domates
2 adet sivri biber
yarim cay bardagi siviyag,yarim cay bardagi su
1 kasik salca,1 kasik biber salcasi
karabiber,sarimsak,2 tane sogan,maydonoz nane,kirmizi toz biber.pulbiber
yapilisiBütün malzemeyi karistirip yumusak bir hamur yogurun,mayalandimaya birakin.
Kiymaya rondodon cekilmis domatesi,biberi rendelenmis sogani ekleyin.
Salcasini baharatlarini ,kiyilmis maydonoz ve naneyi ekleyin karisririn,yarim cay bardagi siviyag , yarim bardak su ile harci elinizle iyice yogurun.,Mayalanan hamurdan limon büyüklügünde parcalar alin,bezeleri tabak büyüklügünde acin üstüne harctan kasikla yayin,ve pisirin,ben Muleks'de pisirdim iki tane sigiyor.



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin