Freitag, 24. August 2007

Patatesli pamuk Pogaca


Bu pogacayi bir arkadasimda yemistim,gercektende pamuk gibiydi,icindeki patateslerde ayri bir lezzet katmis pogacaya,bende yaptim ve sonuc arkadasiminki gibiydi.

Malzemeler,1 bardak süt

1bardak zeytinyagi

yarim cay bardagi ilik su

1 maya,yarim paket kabartma tozu

yarim cay bardagindan az seker,tuz,un

1 yumurta beyazi icine sarisi üstüne sürmek icin

ic malzemesi icin,6 patates,kirmizi toz biber,karabiber,cörek otu,susam

yapilisi

Mayayla ilik sütü eritin,daha sonra sekeri ve diger malzemeleri katin iyice cirptiktan sonra unla beraber kabartma tozunuda ilave edin,yumusak bir hamur elde edin,hamuru mayalanmaya birakin,hasladiginiz patatesleri ezin baharatlarini karistirin, tavada az siviyagla biraz soteleyin sogumaya birakin,mayalanan hamurdan kücük parca kopartin,elinizle acin,oklava merdane fazla kabarmasini önledigi icin elinzle acmak iyi olur,acilan hamurun ortasina patatesli ic harctan koyun,elinizin icine alip yuvarlayin,yaglanmis tepsiye alin,15 dadika kadarda tepside kabarmasini bekleyin,üstüne yumurta sarisi cörek otu susam serpin,önceden isitilmis 180c firinda üstleri kizarana kadar pisirin,pamuk gibi pogacalar servise hazirdir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin