Freitag, 24. August 2007

Dilber Dudagi baklavasi

Ramazanin son gününde hepimizin evinde bayram telasi yasanmakta,baklavalar tatli cesitleri,temizlik derken bir ramazanida bitirdik,iftar davetleri,özenle hazirlanmis masalar yemekler,ne cabuk gecti degilmi,hepimizde güzel anilar birakarak,Allah daha nice ramazanlar yasatsin hepimize
Arkadaslar hepinizin mubarek ramazan bayramini kutlar,ailenizle ve sevdiklerinizle neseli huzurlu bayram gecirmenizi dilerim,memlekete giden arkadaslar arabaylaaman fazla sürat yapmayin,gec olsun güc olmasin,sizleride bayram baklavamdan ikram ediyorum,ve asagidaki piralinelerden almadan gitmeyin,IYI BAYRAMLAR
Malzemeler
1bardak siviyag
1bardak yogurt
3 tane yumurta
arasina koymak icin cekilmis ceviz,üstünü süslemek icin antep fistigi
hamurun üstüne dökmek icin yeterince siviyag2 bardak kadar
kabartma tozu,yarim limon suyu,tuz,un,nisasta,acmak icin yari un yari nisasta
serbeti,4 bardak seker
3,5bardak su
yarim limon suyu
YapilisiMalzemeleri hepsini karistirip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin,hamurunuzu önce bezelerini alip dinlendirin,bezeleri önce almak hamuru iyi acilmasi icin,aldiginiz bezeleri acabildiginiz kadar ince acin,10 kat olduktan sonra,bardakla yuvarlak sekilde kesin,ortalarina ceviz koyun,ve ikiye katlayin,firin tepsisine dizdiginiz hamurarin üstüne iyice kizdirdiginz sivi yagi kuru yer kalmayacak sekilde her yerine gezdirin,önceden isitilmis firinda kizarna kadar pisirin,serbetinide önceden kaynatin,baklava hafif iliyinca serbetide ilik olarak baklavanin üzerine gezdirin,üstlerinede antep fistigiyla süsleyin,baklava bayramda hazirdir misafirlere servis kaliyor,afiyet

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin